Asfaltering av fellesadkomster på Stoppenkollen

Posted by on sep 17, 2013 in Blogg | 0 comments

Asfaltering av fellesadkomster på Stoppenkollen

Det vil bli utført asfaltering av fellesadkomster på felt B4 og B5 fra og med 23. september i år. Se også brev fra Thorvaldsen prosjektadministrasjon under «Dokumenter» > «Diverse dokumenter» i menyen over.

På noen av disse veiene vil det fortsatt være byggeprosjekter som ikke er avsluttet. Hvis eventuelle skader skulle oppstå i tilknytning til disse, vil vi som velforening måtte stille krav til utbygger/byggherre om å reparere skadene. Vi ber alle følge med og rapportere til styret ved ødeleggelser.

Vi viser til kontrakten som alle har skrevet under på ved kjøp av eiendommene. Se paragraf 11, 2. avsnitt: «Det gjøres oppmerksom på at kjøper ved opparbeidelse av tomt og bygging av hus må utøve varsomhet med hensyn til bruk av interne veier og fortau etc. Ødeleggelser påført av maskiner eller annet utstyr som kjøper benytter, må påregnes dekket av kjøper».

Thorvaldsen poengterer følgende i sitt brev til Flåtan Velforening: «Arbeidene med oppretting og asfaltering planlegges igangsatt i slutten av september. Når tidspunktet er endelig bestemt, må vi anmode alle beboere om ikke å parkere biler i fellesadkomstene, og også sørge for at materialer, redskap eller tilsvarende ikke er hensatt i veibanen. Vi vil starte opp i område B 4, men regner med å drive kontinuerlig inntil alle fellesadkomstene er asfaltert. Når arbeidene er utført er det opp til hver enkelt beboer/huseier å arrondere terrenget inn mot veien. Det er imidlertid viktig at sidegrøfter og stikkrenner holdes åpne for å sikre god avrenning».

Referat fra styremøtene er tilgjengelig på sidene (med passord som vil bli distribuert til beboerne snart). Vi har også laget en blogg som vi oppfordrer dere til å bruke hvis dere ønsker å komme med innspill til styremøtene. Vi kan også kontaktes på epost: flaatanstyret@gmail.com eller via kontaktskjema i menyen over.

Pris asfaltering

Det er Larsen & Hansen som er entreprenør for asfaltering (ref brev fra Thorvaldsen). Prisen på asfaltering av innkjørsler / gårdsplasser er: kr. 237,50 ink mva NOK pr kvm  (kr. 190,- eks mva NOK). Pris for grunnarbeider er ikke inkludert. Asfalten blir lagt i standard 4 cm tykkelse. Hvis du ikke ønsker å gjøre grunnarbeider selv, så må pris og utforming avtales i hvert enkelt tilfelle. Kontakt Kai Roger Larsen på mobil 952 14 751

Presisering 1. oktober: Utbygger er kun forpliktet til å legge asfalt i 3m bredde langs veiene. Ønsker du å få asflatert mot innkjørsel, må du avtale dette direkte (se over).

Som en notis har en i styret kontaktet Bærum Asfalt for kort tid siden for å skaffe pris på Asfaltering på egen eiendom, da ble følgende estimat gitt: «…estimert pris for ca 180 m2 er 44000 ink rigg og MVA, Forutsetter grei legging, Bærum asfalt as«. Dette estimat forutsetter asfaltering av et relativt stort område (180 kvm), slik at pris pr kvm er relativt lav, noe man ikke kan forvente for en liten innkjørsel…

Priseksempel beleggingsstein

For dem som ikke ønsker asfalt, men ønsker beleggingsstein, så kan man leie inn andre til gjøre hele eller deler av en slik jobb. (Larsen & Hansen gjør ikke slikt arbeid). Et tips for dem som ønsker å legge stein selv er å søke litt på nett f.eks. http://miljostein-norge.no/categories/belegnings-systemer
Hvis du skal gjøre dette selv kan det være nyttig å studere bruksanvisninger for legging av beleggingsstein for å se hva som kreves av grunnarbeider f.eks. http://miljostein-norge.no/pages/bruker-veiledinger

 

Med vennlig hilsen,

Styret i velforeningen

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.